Suurin osa mikro- ja pk-yrityksistä ulkoistavat kirjanpidon sekä isoja osia taloushallinnostaan. Iso osa näistä tehtävistä on ulkoistettu omalle tilitoimistolle tai kirjanpitäjälle. Kirjanpito ja taloushallinto eivät kuitenkaan ole sama asia. Yritys tarvitsee usein eniten apua taloushallinnonsa järjestämiseen, mikä ei ole siis sama asia kuin kirjanpidon järjestäminen.

Jokaisen tilitoimiston tulisi pystyä neuvomaan asiakkaitaan kirjanpidon järjestämisessä ymmärrettävästi. Yhteispelistä tulee muutoin yksinpeliä. Ihan vastaavasti myös taloushallinnosta keskustelu on käytävä asiakkaan ymmärtämällä tavalla; mitä on nyt tapahtumassa, miksi ja mitä sille voidaan tehdä. Tämän lisäksi pitää myös osallistua tekemiseen. Vakioraporttien automaattinen lähettäminen ei ole neuvontaa eikä myöskään jälkikäteen tapahtuva asioiden järkeily automaattisesti luo tulevan ennakointia varten hyödyllistä tietoa.

Useimpia yrittäjiä kiinnostaa tietää ja ymmärtää mikä yrityksen taloudellinen tilanne tällä hetkellä on, sekä saada oikeaa tietoa sitä mihin suuntaan se kehittyy. Siksi pitää tietää mitä kohtia raporteilta kannattaa seurata. Omistajia kiinnostaa tietysti myös, miten heidän on järkevintä tulouttaa varoja yritystoiminnasta! Talousjohtaminen on tavoitteellista tekemistä, suunnitelmallista seurantaa ja ongelmakohtiin porautuvaa käytännön tekemistä.

Talousjohtopalvelulla talous hallintaan tai täsmätukea yrityksen pyörittämiseen.

Talousjohtopalvelu on aina tarvittaessa käyttössäsi ja mikä tärkeintä, iso osa tärkeistä rutiineista tehdään viikottain ja kuukausittain automaattisesti taustalla yhteisesti sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Esimerkiksi kassavirtaennusteiden laadinta ja ylläpito vaativat jatkuvaa tekemistä. Usein yrityksessä ei ole riittävästi aikaa tai osaamista taloustiedon seuraamiseen ja käsittelyyn. Tämä on kuitenkin helppoa ja yksinkertaista ratkaista liittämällä talousjohtopalvelu kirjanpitopalveluihin. Myös projektipohjainen seuranta on mahdollista.

Voimme hyödyntää videoneuvotteluita ja ryhmäpuheluita perinteisten keinojen lisäksi ja siksi voimme pitää asiakkaiden kanssa palavereja nopeallakin varoitusajalla, joustavasti ja silloin kuin se parhaiten sopii.

Tämä lisäksi voimme hyödyntää vuosittaiset tilinpäätöstapaamiset.

Ota yhteyttä meihin, niin räätälöidään sinun yrityksellesi sopiva talousjohtopalvelu.